Skip to content

Agenda

Rondleidingen over Floriadeterrein - voorjaar 2019

Foto rondleiding Floriadeterrein

Wil jij met eigen ogen zien hoe het toekomstig Floriadeterrein er nu uit ziet? En wil je horen wat er de komende jaren mee gebeurt? Meld je dan aan voor een van de rondleidingen over het Weerwatereiland. Want in navolging op de succesvolle rondleidingen in 2017 en 2018 organiseert de gemeente Almere in samenwerking met Floriade Almere 2022 B.V. ook dit jaar rondleidingen over het terrein, dat volop in ontwikkeling is.

  • Zondag 26 mei: van 11.00 tot 12.00 uur & van 12.00 tot 13.00 uur
  • Woensdag 5 juni: van 15.00 tot 16.00 uur & van 16.00 tot 17.00 uur
  • Zaterdag 8 juni: van 11.00 tot 12.00 uur & van 12.00 tot 13.00 uur
  • Maandag 10 juni: van 11.00 tot 12.00 uur & van 12.00 tot 13.00 uur
  • Zondag 23 juni: van 11.00 tot 12.00 uur & van 12.00 tot 13.00 uur

Per rondleiding kunnen maximaal 15 personen mee. Omdat je tijdens de rondleiding op onverharde paden loopt is het raadzaam om laarzen en of stevige wandelschoenen te dragen. De rondleiding is niet geschikt voor kinderen onder de 10 jaar. Honden zijn niet toegestaan. Deelname is op eigen risico.

Wil je mee met een van deze rondleidingen? Meld je dan aan via rondleiding@almere.nl. Vermeld je naam, telefoonnummer en de datum plus het tijdstip van de rondleiding waaraan je deel wilt nemen.

Bekijk voor een impressie deze foto's van een eerdere rondleiding

Actie Zet Almere in bloei - 20 april t/m 20 juli

Het lijkt zo lekker praktisch: je legt je tuin vol tegels en je hebt er geen omkijken meer naar. Geen wonder dat steeds meer mensen hun tuin bestraten. Toch heeft zo’n ‘onderhouds-vriendelijke tuin’ ook een keerzijde. Steen houdt de warmte langer vast dan groen en regenwater kan bij een flinke hoosbui niet goed in de bodem trekken. En ten slotte is een tuin zonder groen absoluut niet interessant voor vogels, egels, vlinders en andere dieren. Met als gevolg dat de biodiversiteit in de stad afneemt.

Tegel eruit, plant erin

Daarom organiseert de gemeente Almere dit jaar voor de tweede keer de campagne Zet Almere In Bloei. Van 20 april tot en met 20 juli 2019 krijg je tegen inlevering van een tuintegel een gratis plant uit het vlinder- en bijenassortiment bij Almeerplant of Intratuin. Net als vorig jaar kun je je tuintegels inleveren bij het Upcyclecentrum. Daar krijg je dan een voucher voor een plant bij de twee deelnemende tuincentra. Een ideale kans om je tuin een beetje groener en bloeiender te maken!

Speciale lanceeractie

Op 20 april gaat de campagne van start met een speciale actie. Kom je deze dag met je tegel(s) tijdens het actie-uur naar de tuincentra of het Upcycleperron, dan ontvang je gratis een uniek Growing Green-pakket en krijg je óók nog eens een lekkere, gezonde snack! Meer informatie en het tijdschema vind je op growinggreencities.nl en op de Facebookpagina van Growing Green Cities Almere.

Draag ook je steentje bij!

Meer informatie www.growinggreencities.nl 

Almeerse week van het insect

Insecten hebben het zwaar in Nederland. En dat terwijl ze zo belangrijk zijn voor het groen in de stad en voor ons eten. Zonder insecten in de wereld geen groente, geen fruit, geen klaprozen en ga zo maar door. Om voor dit probleem meer aandacht te vragen is er nu de eerste Almeerse Week van het insect. Tussen 18 en 26 mei zijn er in heel Almere tal van activiteiten voor professionals en Almeerders jong en oud waarbij het insect centraal staat. Van griezelbeestjessafari's tot aan een Wilde Bij café.

Bekijk het hele programma op http://growinggreencities.almere.nl/almere-in-bloei/almeerse-week-van-het-insect/

Informatiebijeenkomst Op weg naar de Floriade #7

Op 28 april 2022 opent de Floriade Almere 2022 haar deuren. Wilt u meer weten over het tot stand komen van dit grote evenement midden in de stad en alvast sfeer proeven? Kom dan naar de halfjaarlijkse informatiebijeenkomst!

'Op Weg naar de Floriade' 3 juni 2019 | vanaf 19:00 tot 21.00 uur | Locatie: KAF Almere (Esplanade)

Programma

19:00 uur Bitterbal-battle, Almeerse 'groene' horecagelegenheden gaan de strijd met elkaar aan. Proef en stem!

19:30 uur Mini-conference Mo Hersi

19:50 uur Welkom door wethouder Loes Ypma

20:00 uur Nog ruim duizend dagen voor de expo. Door: Peter Verdaasdonk (Floriade Almere 2022 BV)

20:20 uur Stadswijk in de steiger. Door: Tom Lankhorst (Amvest)

20:40 uur Groene Stad Arboretum: parel van de Floriade. Door: Christiaan Pfeiffer (Gemeente Almere)

21:00 uur Sluiting

Aanmelden voor deze avond kan via:

Floriade Festival - 15 en 16 juni

Op 15 en 16 juni 2019 vindt de 2de editie van het Floriade Festival plaats in Almere Centrum. Het Floriade Festival is een initiatief van Floriade Almere 2022 B.V., gemeente Almere en de Ondernemers Vereniging Almere Centrum. In 2022 is Almere hét podium van de expo Floriade Almere 2022. De expo staat in het teken van de groene stad van de toekomst. Tijdens de expo wordt de bezoeker niet alleen geïnformeerd, maar vooral ook geïnspireerd om zelf groener en gezonder te leven.

Het Floriade Festival is de aftrap van deze inspiratie. Met het Floriade Festival worden de bezoekers geïnformeerd over de opzet en huidige ontwikkelingen naar de expo 2022. Tijdens de 1e editie in 2018 zijn 5000 bezoekers per boot vanaf Almere Centrum naar het Floriadeterrein gevaren voor een rondleiding. Door het hele centrum kunnen bezoekers al beleven welke mogelijkheden er zijn om als consument bij te dragen aan een groene stad. Met workshops, lezingen en demonstratie in de thema’s Groen, Voeding, Mobiliteit, Energie en Gezondheid worden de bezoekers meegenomen naar de groene stad van de toekomst.

Meer informatie over het programma volgt.