Agenda

Donderdag 26 januari 2017

Startbijeenkomst Floriade Werkt! Challenge

Help mee aan de toekomst van onze voeding! 

Op 26 januari vindt het officiële startschot van de Floriade Werkt! Challenge plaats in Almere. Provincie Flevoland daagt met deze challenge ondernemers en ondernemende studenten uit om schaalbare oplossingen aan te dragen voor een duurzame voedselvoorziening.

De Floriade Werkt! Challenge bestaat uit 3 opgaven: slimme bodem, slimme voedselketen en slimme voeding. Tijdens de startbijeenkomst vertellen inspirerende ondernemers en experts over hun eigen innovaties en geven toelichting op de opgaven. Sprekers zijn Lisette Kreischer (mede-oprichter The Dutch Weed Burger), Chantal Engelen (mede-oprichter Kromkommer), Cor Verbruggen (Eijkelkamp) en Talitha Muusse (sociaal ondernemer en toezichthouder bij MVO NL). Daarnaast wordt er meer informatie gegeven over hoe je kunt deelnemen aan de challenge.

De winnaars van de Floriade Werkt! Challenge krijgen de kans om de oplossing met een team van experts versneld te realiseren en mogen deze aan de wereld presenteren tijdens Floriade 2022 in Almere. 

Kortom: wil jij geïnspireerd raken en met jouw businessconcept bijdragen aan een duurzame voedselvoorziening?

Kom naar de startbijeenkomst!

Programma 26 januari 2016

Inloop vanaf 13.30 uur

Startbijeenkomst van 14.00 uur tot 16.00 uur

Na afloop mogelijkheid tot netwerken

Locatie

WTC Almere, 28th floor
P.J. Oudweg 4, Almere

Meer informatie & aanmelden

Ga naar de website van Floriade Werkt!:

http://www.floriadewerkt.nl/event/startbijeenkomst-floriade-werkt-challenge/

Woensdag 1 maart 2017

Buurten bij de Floriade

Kom je ook langs? Elke eerste woensdag van de maand opent het Floriade paviljoen haar deuren voor iedereen die meer wil weten over de Floriade. Medewerkers van de Floriade organisatie en gemeente Almere zijn aanwezig en gaan graag met u in gesprek over de ontwikkelingen van de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022 én de nieuwe groene stadswijk erna. Koffie, thee en limonade staan klaar! Iedereen van jong tot oud is welkom!

De inloopmiddag vindt elke eerste woensdag van de maand van 15.00 -18.00 uur plaats aan de Sturmeyweg 15 (aan het Weerwater) in het Floriade paviljoen.

Kijk voor meer activiteiten rondom de Floriade thema's op

www.floriade.nl/evenementen