Skip to content

Agenda

Agenda

Dinsdag 29 mei Informatiebijeenkomst Op Weg naar de Floriade

Nog een kleine vier jaar en dan barst het spektakel van de Floriade los. In de aanloop naar dit evenement is er al heel wat te zien en te beleven in heel Almere. Wat precies? Dat wordt duidelijk gemaakt tijdens de halfjaarlijkse informatiebijeenkomst Op Weg naar de Floriade op 29 mei vanaf 19.30 uur (inloop: 19 uur) in het KAF (Esplanade 10). Speciale aandacht is er deze avond voor The Making Of en voor de Digitale Floriade. Daarnaast kunt u natuurlijk uw vragen stellen aan de Floriade-organisatie.

Aanmelden voor deze avond kan via https://opwegnaardefloriade29mei.eventbrite.nl

Wegens succes verlengd! Rondleidingen toekomstig Floriadeterrein

Gemeente Almere organiseert in samenwerking met Floriade Almere 2022 BV van februari  tot en met mei 2018 rondleidingen over Utopia en het Weerwatereiland/Vogeleiland. Deze eilanden vormen een belangrijk onderdeel van het toekomstige Floriade-terrein.  

Meer informatie

Lever een tegel in, krijg een plant en draag zo bij aan groen en gezond Almere.

DOE MEE 

Lever een tegel in bij het Upcyclecentrum of één van de recycleperrons in Almere. Voor iedere tegel die je inlevert (max. 4 p.p.), ontvang je van de medewerkers op het perron of Upcyclecentrum een voucher.

Met deze voucher ga je naar Almeerplant (Jac. P. Thijsseweg) 4, Intratuin (Euphoniumweg 5) of Ranzijn (San Franciscostraat 15). Kies bij de speciale Almere in Bloei-stand een plant uit het bijen- en vlinderassortiment en lever je voucher in bij de kassa.

En planten maar!

WAAROM

Jij kan door jouw tuin te vergroenen bijdragen aan een groener en gezonder Almere! Hoe dat werkt? Door meer groen wordt er minder warmte in de stad vastgehouden, kan het regenwater gemakkelijker de bodem in en is er meer ruimte voor egels, vlinders, (wilde) bijen en andere insecten. En dáárdoor krijg je weer meer vogels en vleermuizen in de tuin. En tot slot: Een groene, goed onderhouden tuin is toch veel mooier?

Deze actie loopt van 24 maart 2018 tot en met 24 juni 2018. Kijk voor meer informatie op www.growinggreencities.nl.

Zaterdag 16 juni Floriade fietstocht

Op 16 juni 2018 organiseert FRTC Almere samen met de gemeentelijke Floriade-organisatie een nieuw fietsevenement: Floriade Fietstocht. Het evenement zal bij succes tot en tot en met 2022 (het jaar van de expo in Almere) jaarlijks plaatsvinden.

De Floriade Fietstocht bestaat uit drie onderdelen. Voor recreanten op de stadsfiets of e-bike is een route van 7 kilometer (Rondje Weerwater) en een tocht van  25 kilometer (met stops bij allerlei groene initiatieven in de stad). Voor de sportieve fietser is er een aantrekkelijke toertocht van 100 km met verrassende stopplaatsen in Amsterdam Zuidoost en in de Gooi en Vechtstreek

Meer informatie

Elke eerste woensdag van de maand 'Buurten bij de Floriade'

Elke eerste woensdag van de maand ben je van harte welkom op het Floriade-paviljoen. Van 16:00 tot 19:00 is er gelegenheid om in gesprek te gaan en presentaties bij te wonen. Ontmoet het team van de Floriade, de gemeente Almere, de Floriade Business Club, Provincie Flevoland, het Floriade werkbedrijf en de Urban Greeners. Wij staan klaar om jouw vragen te beantwoorden over de gebiedsontwikkeling voor en na de Floriade, de civiele werkzaamheden en natuurlijk over de inhoud van de expo in 2022. Aanmelden is niet nodig. Graag tot dan! Meer informatie www.floriade.nl

Elke derde donderdag van de maand 'Breakfast Club'

Meer informatie www.floriade.nl