Aeres koopt eerste kavels op Floriadeterrein

Aeres koopt eerste kavels op Floriadeterrein

Gemeente Almere heeft de eerste kavels op het Floriadeterrein kunnen uitgeven voor permanent vastgoed. Aeresgroep realiseert er de nieuwbouw van de Aeres Hogeschool Almere.

Aeres plant een hogeschool van 4.000 vierkante meter op één kavel. Het gaat om een school voor circa 900 studenten. Het belang van goed onderwijs voor studenten en een goed werkklimaat voor docenten, lectoren en ondersteunende medewerkers staat centraal in de uitgangspunten voor het ontwerp. Aeres vindt de locatie erg inspirerend: een hogeschool met ‘food, nature & urban green’ zwaartepunten in een groene wijk. Het programma van eisen is in de maak. Daarna wordt een architect geselecteer

Kennishub

Het gebouw is vanzelfsprekend in de eerste plaats een plaats waar hoger onderwijs en praktijkgericht onderzoek plaatsvindt. Professionals opleiden staat centraal. Tegelijkertijd doen lectoren, promovendi, docenten en studenten in samenwerking met hoogleraren van partneruniversiteiten praktijkgericht onderzoek.  Gaandeweg moet het gebouw dan ook gaan functioneren als kennishub. Naar verwachting komt er een nauwe samenhang met het Innovatiepaviljoen van de provincie Flevoland en samen gaan ze fysiek vorm geven aan de Flevo Campus.

Ontvangstgebouw Floriade

Het gebouwd van Aeres Hogeschool Almere gaat  tevens functioneren als Ontvangstgebouw van de Floriade-expo in 2022. Voor de Hogeschool verkoopt de gemeente 2 kavels aan Aeres. Op de eerste kavel naast de hoofdentree van de Floriade wordt gestart met bouwen; de tweede kavel blijft in eerste instantie gereserveerd voor toekomstige ontwikkelingen.