Skip to content

FRTC Floriade Fietstocht

Floriade Fietstocht

Op 16 juni 2018 organiseert FRTC Almere samen met de gemeentelijke Floriade-organisatie een nieuw fietsevenement: Floriade Fietstocht. Het evenement zal bij succes tot en tot en met 2022 (het jaar van de expo in Almere) jaarlijks plaatsvinden.

De Floriade Fietstocht bestaat uit drie onderdelen. Voor recreanten op de stadsfiets of e-bike is een route van 7 kilometer (Rondje Weerwater) en een tocht van 25 kilometer (met stops bij allerlei groene initiatieven in de stad). Voor de sportieve fietser is er een aantrekkelijke toertocht van 100 km met verrassende stopplaatsen in Amsterdam Zuidoost en in de Gooi en Vechtstreek

De toertocht op de racefiets van ongeveer 100 km start vanuit het Floriadepaviljoen aan het Weerwater tussen 9.00 en 10.00 uur. Via Amsterdam en het Gooi kom je weer terug bij de finish bij het Floriadepaviljoen. 

Recreanten kunnen tussen 11.00 en 12.00 uur starten voor een ronde in en om Almere van ongeveer 25 km. Start en finish is ook bij het Floriadepaviljoen. Tijdens de tocht kun je op een viertal Growing Green-locaties stoppen om je te laten informeren over de activiteiten ter plekke. Natuurlijk is er bij elke stop iets bijzonders en bij de finish ontvang je een aandenken voor de deelname.

De derde mogelijkheid om een keer ontspannen te bewegen op de fiets is Dwars door Rondje Weerwater. Een fietsrondje van ongeveer 7 km waar onderweg bij diverse ondernemers een ontvangst is geregeld.
Wil je deelnemen aan één van de drie tochten, meld je dan aan via de facebookpagina van Fiets, Race & Tour Club Almere. Deelname is gratis!

Mis deze kans niet om ontspannen te bewegen en je eigen stad en regio beter te leren kennen of een sportieve toertocht te maken!

Meld je aan via:

Download de route hier: