Skip to content

Agenda

Informatieavonden Floriade - Almere Haven en Stedenwijk

De Floriade komt steeds dichterbij. Nog ruim 2 jaar en dan is het gebied aan de zuidoever van het Weerwater omgetoverd in een groene oase. Het afgelopen jaar is er vaart gemaakt met de voorbereidingen. Het aantal internationale inzendingen is groter dan voorzien. Door kwekers uit heel Nederland zijn weer talloze bomen geschonken. Er komen twee circulaire, innovatieve bruggen op het Floriadeterrein. Zo’n dertig Almeerders hebben meegedacht over het mobiliteitsplan tijdens de Expo. Hoe voorkomen we dat bezoekers gaan parkeren in uw wijk? Dertig andere Almeerders hebben meegedacht over de mogelijk extra woningbouw die na de Expo in het gebied komt.

De uitkomsten van de ‘mobiliteitsgroep’ en de ‘woningbouwgroep’ krijgt u gepresenteerd tijdens deze informatieavonden. Verder hoort u de actuele stand van zaken van de voorbereiding van de Expo. Natuurlijk kunt u al uw vragen stellen aan de mensen van Floriade Almere 2022 B.V. en Gemeente Almere.

Sprekers zijn:  wethouder Jan Hoek, stedenbouwkundige Ernst-Jan Giethoorn, Peter Verdaasdonk en Etienne Schiffelers (directeur en  facility manager bij Floriade Almere 2022 B.V.). Moderator is Debby Toorenaar, event-manager bij Floriade Almere 2022 B.V.

28 januari Informatieavond Floriade | Almere Haven | Goede Rede 19.00 - 21.30 uur

4 februari Informatieavond Floriade | Stedenwijk | Spotlight 19.00 - 21.30 uur

De inloop met kleine informatiemarkt is vanaf 19.00 uur. Om 19.30 uur starten we met het programma.

Wilt u één van deze bijeenkomsten bijwonen? Dan vragen wij u zich uiterlijk donderdag 23 januari op te geven voor de informatieavond Almere Haven op 28 januari door een mail te sturen naar floriade@almere.nl met vermelding van uw naam en met als titel ‘Informatieavond Almere Haven’ of uiterlijk 30 januari voor de informatieavond Stedenwijk op 4 februari 2020 met vermelding van uw naam en met als titel ‘Informatieavond Stedenwijk’.

Rondleidingen over Floriadeterrein

Floriade
Rondleiding-1
Rondleiding-2
 

Wil jij met eigen ogen zien hoe het toekomstig Floriadeterrein er nu uit ziet? En wil je horen wat er de komende jaren mee gebeurt in aanloop naar de Expo in 2022? Meld je dan aan voor een van de rondleidingen over het Floriadeterrein, dat volop in ontwikkeling is.

Wil je mee met een van deze rondleidingen? Meld je dan aan via rondleidingen@floriade.com. Vermeld je naam, telefoonnummer en de datum plus het tijdstip van de rondleiding waaraan je deel wilt nemen.

  • Zondag 23 februari, 11.00 - 12.00 uur
  • Zondag 23 februari, 12.00 - 13.00 uur
  • Zaterdag 7 maart, 11.00 - 12.00 uur
  • Zaterdag 7 maart, 12.00 - 13.00 uur
  • Zondag 22 maart, 11.00 - 12.00 uur
  • Zondag 22 maart, 12.00 - 13.00 uur

Per rondleiding kunnen maximaal 20 personen mee. De rondleiding is niet geschikt voor kinderen onder de 10 jaar. Honden zijn niet toegestaan. Deelname is op eigen risico.

De rondleiding vindt plaats op officieel bouwterrein. Dit betekent dat het altijd verplicht is de zgn. persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen. Dit zijn een helm, hesje en veiligheidslaarzen. Deze worden door ons ter beschikking gesteld.