Agenda

Agenda

Woensdag 7 maart 2018 'Het Grote Stedelijke Voedseldebat'

Stedelijke voedselvoorziening is een van de belangrijkste thema’s van onze tijd. Hoe zorgen we dat er voor inwoners van steden voldoende voedsel is, dat zij gezond leven, minder voedsel verspillen en beter kunnen omgaan met afval? Maar staat voedsel & de stad voldoende op de stedelijke agenda? Niet of nauwelijks. Daarom organiseren de deelnemers van de Flevo Campus Think Tank: Het Grote Stedelijke Voedseldebat.

Datum: 7 maart 2018
Tijd: 19.30 - 22.00 uur
Locatie: Stadhuis Almere
Toegang: gratis

Meld je aan

Manifest

Tijdens Het Grote Stedelijke Voedseldebat presenteren de deelnemers van de Flevo Campus Think Tank hun manifest met daarin praktische aanbevelingen die de komende 4 jaar zouden kunnen worden ingevoerd. Op 7 maart presenteren zij dit manifest aan de stad. 

Debat

Daaropvolgend vindt Het Grote Stedelijke Voedseldebat plaats waar raadsleden van verschillende politieke partijen uit Almere met elkaar in debat gaan: hoe maken we van Almere een groene, duurzame stad? Kan Almere als voorbeeld dienen voor andere steden op het gebied van voedsel? Het programma wordt geopend door wethouder René Peeters van de gemeente Almere. 

 Volg de laatste ontwikkelingen rondom het programma via www.flevocampus.nl.

Wegens succes verlengd! Rondleidingen toekomstig Floriadeterrein

Meer informatie

Elke eerste woensdag van de maand 'Buurten bij de Floriade'

Elke eerste woensdag van de maand ben je van harte welkom op het Floriade-paviljoen. Van 16:00 tot 19:00 is er gelegenheid om in gesprek te gaan en presentaties bij te wonen. Ontmoet het team van de Floriade, de gemeente Almere, de Floriade Business Club, Provincie Flevoland, het Floriade werkbedrijf en de Urban Greeners. Wij staan klaar om jouw vragen te beantwoorden over de gebiedsontwikkeling voor en na de Floriade, de civiele werkzaamheden en natuurlijk over de inhoud van de expo in 2022. Aanmelden is niet nodig. Graag tot dan! Meer informatie www.floriade.nl

Elke derde donderdag van de maand 'Breakfast Club'

Meer informatie www.floriade.nl