Direct naar paginainhoud

Werkzaamheden

Werkzaamheden Floriade

Werkzaamheden Floriadeterrein - start eerste helft 2019

De werkzaamheden van Parkway6 komen in een eindfase terecht. De werkzaamheden in de buurt van het Floriadeterrein zijn in de zomer van 2019 grotendeels afgerond.

Dura Vermeer gaat in het voorjaar starten met diverse grondwerkzaamheden op het terrein van de voormalige camping Waterhout.

Op het Weerwatereiland vinden er boswerkzaamheden plaats in het functiebos van het Weerwatereiland (zie kaart). Daarbij zijn onder andere een aantal zogeheten onveilige bomen verwijderd.

Op Utopia starten de Urban Greeners met de nieuwe inrichting van dit schiereiland, waarin onder andere een bostheater en een voedselbos gaan komen.

Dam naar Weerwatereiland

Vanaf december 2018 is de dam naar het Weerwatereiland dicht. Hierdoor is varen rondom het Weerwatereiland voor elk vaartuig (dus ook kano’s en roeiboten) niet meer mogelijk. Naar verwachting duurt deze situatie tot in 2021.

Een dichte dam is noodzakelijk voor de bouwactiviteiten op het Weerwatereiland, die begin 2019 van start gaan.

In de loop van 2019 starten ook de werkzaamheden voor de bruggen tussen Waterhout en het Weerwatereiland. Ook hiervoor worden dammen aangebracht. Deze dammen worden weggehaald zodra de bruggen daar gereed zijn.

Rijkswaterstaat

In 2017 is Rijkswaterstaat begonnen met de verbreding van de A6 tussen de aansluitingen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost naar vier rijstroken per rijrichting. De extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook verbeteren we de leefbaarheid in dit gebied. Het werk aan de A6 is klaar voor de start van de Floriade in Almere in 2022.

A6 Almere: energieneutraal en duurzaam

De A6 is straks de eerste energieneutrale weg van Nederland. Door het plaatsen van zonnepanelen bij het knooppunt Almere, voorziet dit stuk snelweg in zijn eigen energiebehoefte. Ook worden verschillende duurzame maatregelen toegepast zoals het gebruik van ledverlichting, het beperken van transport over de weg en de toepassing van gerecyclede materialen zoals beton.

Kijk voor meer informatie in bijgevoegde factsheet.

Verbeteren van de leefbaarheid

Ter hoogte van het Weerwater wordt de A6 verlaagd naar de hoogte van het omliggende terrein (maaiveldniveau). Naast de A6 worden hier grondwallen van zes meter hoog aangelegd. Daardoor lijkt het alsof de A6 op deze locatie verdiept ligt. De op- en afritten van Almere Haven worden verder uit elkaar gelegd.  Hierdoor wordt ruimte gemaakt voor toekomstige gebiedsontwikkelingsplannen van de gemeente Almere.

Meer informatie over de werkzaamheden van Rijkswaterstaat vindt u op: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl